Nieuws

 

 

 

Bericht vanuit de overheid

Verplichte sterilisatie van huiskatten

Zoals je misschien weet, moeten asielen de katten die ze afstaan voor adoptie eerst laten steriliseren. Deze verplichting maakt deel uit van het Belgisch meerjarenplan voor de sterilisatie van huiskatten. Sinds 1 september 2014 moet iedereen die jonge of volwassen katten wil verhandelen (verkopen) of gratis weggeven, deze eerst laten steriliseren en/of castreren, chippen en registreren. Al deze kosten en inspanningen kun je natuurlijk gemakkelijk voorkomen door je kat nu al te laten steriliseren bij een dierenarts. Sterilisatie is de enige juiste oplossing omdat de kattenpil niet voldoende garantie geeft. Neem dus je voorzorgen en laat je kattin of kater behandelen zodat ze niet met jongen thuiskomen en je nog eens de extra kosten moet maken om ook deze kittens te laten steriliseren en/of castreren, chippen en registreren.

Doe het: - voor de gezondheid van je kat 
             - om overlast in je buurt te voorkomen
             - om dierenleed te voorkomen
             - om onnodige kosten of boetes te vermijden
 

Als je een katje wilt als huisdier, ga dan zeker een kijkje nemen in de dierenasiels en kattenopvanghuizen. De stad Diest werkt voor de kattenproblematiek nauw samen met Noodopvang Demerkat. Deze organisatie zoekt geregeld een nieuwe thuis voor een kitten of kat. Neem snel een kijkje op www.facebook.com/ZwerfkattenprojectDiest of www.NoodopvangDemerkat.be

Voor meer info: www.kattenplan.be

 

                                           ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sinds kort werkt de praktijk samen met de Snorhaar voor het steriliseren en castreren van zwerfkatten. De Snorhaar is een feitelijke vereniging voor de opvang van zwerfkatten. Ze zijn een kleinschalige verening die afhankelijk is van vrijwilligers en giften, om zo hun steentje bij te dragen tot de zwerfkattenproblematiek.

Momenteel zijn zij zéér dringend op zoek naar opvanggezinnen voor zowel volwassen katten als kittens. Hoe meer opvanggezinnen er zijn, hoe meer katten zij kunnen helpen. Bent u geïnteresseerd of wilt u graag wat meer informatie, ga dan naar http://www.desnorhaar.be/ of stuur een mailtje naar info.desnorhaar@gmail.com.